In april 2022 kochten wij (Denise Abbas en Henk Kuipers) in Eastermar het toenmalige hotel-restaurant Herbergh De Parel.De bedoeling is dan om na een flinke renovatie (die nu is afgerond) 9 comfortabele kamers te kunnen aanbieden, samen met een voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk restaurant.

Bij de aankoop van het hotel was het voor ons belangrijk om ook echt deel uit te maken van het dorp. En dat is volgens ons goed gelukt, zo zijn wij rond de Sinterklaas het "Huis van Sinterklaas", vergaderen veel lokale verenigingen in ons pand en vinden er 3 keer per jaar op het plein voor ons hotel drie dorpsfeesten plaats:

laatste weekend van juni: het dorpsfeest net een unieke paardenmarkt met meer dan 250 paarden

Laatste weekend van juli: Beachbarren, een beachvolleyball toernooi met aansluitend Friese artiesten die optreden

en, afhankelijk hoe de vakantie-indeling in Nederland valt, in het laatste weekend van augustus of het eerste weekend van september: Easterbarren. een groot 1 dag durend cultureel festival in ons dorp, een beetje te vergelijken met Oerol op Terschelling,

Over Denise.

Denise groeide vanaf haar vijfde op in Dusseldorf en heeft daar meer dan 10 jaar in de Duitse horeca gewerkt. Terug in Nederland studeerde zij filosofie, werkte bij Schiphol en de provincie Noord-Holland. De laatste 20 jaar dat zij in Hoofddorp woonde had zijn een hondentrimsalon en Hoofddorp en zat vele jaren in de Haarlemmermeerse gemeenteraad, zij was daar fractievoorzitter van D66.

Over Henk (Hendrik).

Henk groeide op in het Twentse Goor, ging Bestuurskunde studeren in Amsterdam en kwam uiteindelijk ook in Hoofddorp terecht. Hij richtte daar in 1998 een eigen onderneming op  (http://www.lizacards.com ), hij werkt daar nog steeds voor. Ook Henk is jarenlang fractievoorzitter in de Haarlemmermeerse gemeenteraad geweest, alleen dan voor de VVD.

Heel toevallig komt de familie van Henk zijn vader uit Eastermar, zijn pake had daar een schilderbedrijf. Ook de familie van Henk zijn moeder komt hier uit de buurt, haar vader had in het buurdorp Jistrum een aanemersbedrijf, gespecialiseerd in de restauratie van onder andere kerkgebouwen. Sinds Henk weer terug is het dorp van zijn pake Hendrik laat hij zich in Friesland weer Hendrik noemen, naar zijn pake Hendrik.